Kirkekoret

Se videoen: Julehilsen fra kirkekoret


Kom og syng med

Kan du lide at synge, og vil du gerne lære lidt om noder og være med i et hyggeligt fællesskab, er kirkekoret måske noget for dig.

Vi øver hver uge og deltager i forskellige arrangementer i kirkerne ca. 10-12 gange om året (med løn). Der er også tid til saftevand og kage.

Vi øver fredag kl. 14.15-15.15 i sognehuset på Løgstørvej 71. Kirkekoret er for alle fra 3.klasse, og det er gratis at deltage.

Koret ledes af organist Lene Rolighed Andersen, tlf. 6154 84 05. Mail: klik her


Sangglæde i kirkekoret

Artikel fra 2014

”Så varmer vi op”, dirigerer Lene Rolighed Andersen, og hele koret rejser sig.

Man kan jo ikke synge på ”kold” stemme og krop, så dagens øvetime i konfirmandstuen på Løgstørvej begynder med opvarmningssang tilført rytmiske bevægelse og klappen i hænder.

kor 1


Der synges og klappes under opvarmningen.

Øls, Hørby og Døstrup Sognes kirkekor har eksisteret i henved en snes år. Lige nu tæller den syngende gruppe 20 børn og unge, men holdet skifter løbende besætning. Sognenes organist, Lene Rolighed Andersen, leder koret. Truppen deles i to til den ugentlige øvetime. Torsdag klokken 14.45-16 synger deltagerne i 7. klasse og opefter, mens børn fra 3. til 6. klasse øver fredage klokken 13.30-14.30.

kor 9


Sascha Hammer har været med i kirkekoret i tre år.

Sascha Hammer går i 6. klasse på Rosendalskolen og er en af veteranerne. Hun har været med koret i tre år og har ingen planer om at droppe kirkesangen, selv om hun indrømmer, at hun mere er til den rytmiske musik end til salmesang.

”Jeg begyndte, fordi mine ældre søskende også har været med i kirkekoret. Jeg elsker at synge, så det er en fin måde både at gøre det, man er glad for, og samtidig være sammen med vennerne, siger Sascha Hammer.

Meget fritid går med at ramme tonen. Hun er også med i Rosendalskolens kor og Mariagerfjords Juniorkor.

Organist Lene Rolighed Andersens sætter sig ved klaveret, mens sangerne griber salmebøgerne. Repertoiret ved næste gudstjeneste skal øves igennem. Cirka 15 gange om året optræder koret i kirkerne i Øls, Hørby og Døstrup, og Lene Andersens mener, at de unge er med til at løfte gudstjenesterne.

”Det er altid festligt, når koret er med. Og så kommer der flere mennesker i kirke, fordi børnenes forældre, søskende og bedsteforældre ofte med. Jeg synes også, det er vigtigt at have et kirkekor, simpelthen fordi der så mange børn, som gerne vil synge”, siger Lene Rolighed Andersen.

En sidegevinst er ifølge organisten, at flere børn får kendskab til kirken og dens budskab. I øvrigt møder børnene andet end salmer, for koret synger også andet kirkeegnet musik. Desuden er der plads til både saftevand og hygge, når der øves sang og salmer i konfirmandstuen.

kor 3


Organist Lene Rolighed Andersen er kirkekorets dirigent og spiller for ved klaveret.

Børnene får også en kontant sidegevinst ved at deltage, for de modtager et lille honorar, når de optræder ved gudstjenester. Betalingen stiger med erfaringen, så de mest øvede kan godt supplere lommepengene med en hundredkroneseddel for hver gudstjeneste.

Børn og unge, der har lyst til at være med i kirkekoret, kan kontakte Lene Rolighed Andersen på telefon 61548405 eller på denne mailadresse.

Denne artikel er lagt på hjemmesiden i april 2014.

kor 8kor 2kor 6kor 7

Comments are closed.