Foredrag med Charlotte Rørth

Kvinden der mødte Jesus

Charlotte Rørth understregede det flere gange: at hun er et helt almindeligt menneske. Og måske netop derfor havde hun i årene 2009 og 2010 nogle meget usædvanlige oplevelser i et sakristi i en spansk kirke og på en markvej ved Rold Skov. I den spanske kirke mødte hun Jesus, og ved Rold blev hun ramt af Guds lys.

I kaffepausen signerede Charlotte Rørth bøger.

I kaffepausen signerede Charlotte Rørth bøger.

De oplevelser beskriver hun om i bogen ”Jeg mødte Jesus” med undertitlen ”Bekendelser fra en modvilligt troende”, der udkom for knap to år siden og blev en stor succes. Onsdag aften 23.november besøgte hun Døstrup Forsamling og holdt foredrag om bogen og sine oplevelser.

Arrangøren, Øls-Hørby-Døstrup Menighedsråd, måtte fra start bære flere borde og stole frem, fordi publikum strømmede til. Omkring 80 deltog, og de hørte en meget ærlig og gribende fortælling.charlotte-1-300

Charlotte Rørth, der er journalist på Nordjyske Medier i Aalborg, slog indledningsvist fast, at hun ikke vil blande sig i, hvad andre tror. Men hun opfordrede til, at vi mennesker behandler hinanden med nænsomhed og varsomhed, når vi møder et andet menneske, der fortæller om sin tro. Der må være ytringsfrihed til at udtrykke sin tro.

Mange blandt publikum havde givetvis læst bogen, mens andre benyttede aftenen til at erhverve et signeret eksemplar hos forfatteren. Et bestemt afsnit frarådede Charlotte Rørth sit publikum at læse: Beskrivelsen af hendes følelser ved mødet med Jesus.

”Jeg er ikke nogen Grundtvig eller Kingo, der med poetisk sprog kan sætte ord på så store følelser. I stedet vil jeg bede jer bruge jeres indlevelsesevne og forestille jer, hvad I vil føle, hvis I mødte Jesus!”

Rørth supplerede med, at hun efter mødes gik med fornemmelsen af ”at være forelsket gange en million.”

Forfatteren opfordrede til, at vi skal turde tale om tro. Og hun slog fast, at mange, mange mennesker har religiøse oplevelser som dem, hun selv erfarede i Spanien. Efter 130 foredrag for næsten 20.000 mennesker er hun blevet kontaktet af adskillige, der skildrer sådanne spirituelle oplevelser.charlotte-4-600

Foredraget i Døstrup var Charlotte Rørths næstsidste. Nu holder hun en pause for at færdiggøre sin næste bog, der blandt kommer til at handle om de mange, som har religiøse oplevelser.

Tekst og foto: Søren Østergaard

 

 

Comments are closed.